2015. augusztus 17., hétfő

Blogok és honlapok, amelyeket érdemes követni! :)

Szeretnék bemutatni nektek pár blogot és honlapot, amelyeket előszeretettel olvasgatok, böngészgetek nap mint nap :)

Elsőként Szendrődi "Nemiskacat" Enikőt említeném, akinek köszönhetően megismerkedtem az Annie Sloan Chalk Paint (ASCP) festékkel, amely egy angol hölgy csodálatos találmánya. Ennek a festéknek az a nagy előnye sok más versenytársával szemben, hogy minimális előkészítés szükséges csak hozzá, ha nincsenek nagy barázdák, hiányosságok a felületen, akkor tisztítás után máris kezdődhet az alkotás! :) A hozzá való waxokkal pedig antikolt hatás érhető el. Enikő volt az első, aki megszerezte a forgalmazás jogát Magyarországon, és rendszeresen tart workshop-okat is! :) Volt már szerencsém megfordulni Biatorbágyon lévő Látványműhelyében, ahol ki is lehet próbálni a festékeket, és Enikő kedvesen és lelkesen válaszol meg minden kérdést :)
A későbbiekben részletesebben is foglalkozom majd az ASCP-vel, egyelőre még csak ismerkedem vele, kisebb felületeken volt még csak időm kipróbálni.

Forrás: Nemiskacat



Szintén bútorfestéssel foglalkozik Nemes-Gergely Erika és Jakó Edit is, akik mostanra Enikőhöz hasonlóan megszerezték a jogokat Annie Sloan-tól :) Mindkettőjük munkáit örömmel nézegetem! :)

Forrás: Az asztalom

Forrás: BútorFaló



Varga Judit sokak számára ismerős lehet, egyrészt a Spektrum Home lakberendezési műsoraiból, másrészt az évek óta sikeresen működtetett blogjából. Rengeteg kreatív ötletet ont magából, sok jó leírás és videó fűződik a nevéhez, amelyek alapján könnyedén alkothatnak otthon a lelkes amatőrök :) A "DIY" (Do It Yourself = Csináld magad) kifejezés egyik meghonosítója kis hazánkban :)

Forrás: juditu



Krivarics Ditta blogját is évek óta követem, számtalan jó ötletet mutatott már be. Jelenleg egy, a bútorfestés rejtelmeivel foglalkozó könyvön dolgozik! :)
Otthonkommandó
Otthonkommandó könyvek



Ana White oldalán számtalan ingyenes, méretezett tervet találunk különböző kisebb és nagyobb bútorok, lakáskiegészítők elkészítéséhez, részletes leírásokkal, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Még nem próbáltam ki belőle semmit, de már kacérkodom a gondolattal, és van már pár jelöltem is! ;)
Ana White



Martha Stewart nevét szintén sokan ismerhetitek, kertészkedéssel és lakberendezéssel foglalkozó tévéműsorokban szerepel, szakácskönyveket ír, igazi hírességgé vált világszerte.



Egyelőre ennyi, jó nézelődést! :) Később még bemutatok további hasznos linkeket is! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése