2016. szeptember 5., hétfő

Női birodalom a kertben, avagy "She Shed"! :)

Csajok, hölgyek, asszonyok, ki ne vágyna közülünk egy saját kis "nyugalom szigetére", ahol minden habos-babos, csipkés, cukormázas, fagyi színű dekorálási vágyunkat kiélhetjük pasik beleszólása vagy rosszallása nélkül, és ahova elvonulhatunk egyedül egy kicsit olvasni, kézműveskedni, vagy épp a barátnőkkel összejönni egy jó kis traccspartira?! ;) Persze mindenkinek ízlése válogatja, hogy mi a szíve vágya, valaki inkább a visszafogottabb, letisztult, nyugodt környezetre vágyik, és van, aki a vad színekre, a bohém légkörre, de a lényeg ugyanaz: kell egy kis kuckó, ami csak a miénk! :) <3

A szerencsésebbeknek megadatik egy külön helyiség a házban/lakásban, vagy épp egy különálló kis házikó a kertben, ami lehet új építésű, kifejezetten a fent említett célból, vagy kiválóan alkalmas lehet még erre egy jobb napokra érdemes régi fészer :) Itt és most mutatok nektek néhány kiváló példát! :)A név eredete


A "shed" angol kifejezés magyarul annyit tesz: csűr, pajta, viskó, a "she" pedig a női nemre utal. A mára már szenvedélyemmé vált Pinterest-es kutakodásaim során fedeztem fel, hogy külön fogalommá vált a "she shed", ami valószínűleg onnan ered, hogy külföldön számtalan példát találni ezekre a felújított, ill. új építésű női birodalmakra, és szinte egytől egyig fából készültek :)

http://www.bhg.com/decorating/makeovers/before-and-after/two-sheds-multiple-storage-solutions/#page=2
Forrás: Better Homes and Gardens
(előtte-utána, szinte rá sem lehet ismerni! :) )Kreatív kuckó, iroda


Forrás: Love's 
(modern, letisztult, praktikus, és a kék árnyalatoknak köszönhetően igazán hűsítő hangulat a forró nyár közepén! :) )

Forrás: Pebble Grey Blog
(tökéletes hely pl. a családi vállalkozás könyvelésének vezetéséhez, vagy éppen blogíráshoz! ;) )Kertészkedés stílusosan! :)


Forrás: Living Locurto
(egyszerű, de nagyszerű pink álom, ahol jól megfér egymás mellett néhány szerszám, és a kis pad, ahová leülhet a fáradt kertész egy jó kis könyv mellé :) )

Forrás: Small Garden Love
(a kert dísze lehet bármilyen fészer, ha szépen lefestjük, és dekoráljuk növényekkel, meg színben egymáshoz passzoló kiegészítőkkel :) )


Forrás: Sarah-Jane down the Lane
(a fenti képen egy kiszuperált régi fa lakókocsi látható új szerepben :) )


Forrás: Pinterest
(egészen különleges hangulata van ennek a házikónak a frissen festett pink felületekkel, és az évek alatt megkopott deszkákkal, nem az a lágy csajos verzió, mint amikor fehérrel kombinálják, hanem nekem inkább amolyan boszis hangulat jut róla eszembe :) )Csak a pihenés! :)


Forrás: House to Home
(klasszikus angol stílusban berendezett bájos kis kerti menedék :) )

Forrás: 100 things 2 do
(csupa fény házikó egy kis csajos csevejhez :) )

Forrás: House to Home
(romantikus, virág mintás textilek és retro kiegészítők keveredése pasztell falak között :) )

Forrás: House to Home
(milyen egyszerű néhány kék-fehér csíkos textillel otthonunkba varázsolni a tengerpart hangulatát! :) )Természetesen, akinek nincsen lehetősége a külön szobára/épületre, az is megvalósíthatja ezt kicsiben, pl. egy "titkos" beépített szekrénnyel, aminek az ajtaját kinyitva feltárul mondjuk egy kis asztalka, sok kis mütyürös polccal körülvéve ;) Ezekre is hozok majd egyszer példákat! :)

Mielőtt valaki a fejemhez vágná, hogy könnyen dobálózom itt külföldi példákkal, ahol mindig süt a nap, jelzem, tisztában vagyok vele, hogy kis hazánkban sokkal nagyobb skálán mozog az időjárás, és sokkal ellenállóbbá kell tenni a kis kerti építményeket, de nem lehetetlen! :) Ha valaki télen is használni szeretné a kis kuckóját, nyilván többlet költséggel, de természetesen megoldható a szigetelés és a fűtés is, épp úgy, mint a komplett családi házaknál.Ha van olyan, akinek már ott áll a kertjében a tökéletes kis birodalom, kérem, ossza meg velünk a képét, izgatottan várjuk! :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése